Eskişehir Büyükşehir Belediyesi'ne 668 bin TL ceza
Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı, Eskişehir Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi'ne (ESKİ) 668 bin 677 TL idari para cezası uyguladı. Bakanlık açıklamasına göre, Sivrihisar ilçesi Kaymaz Mahallesi'nde çekilen görüntülerde, bir vidanjörün araziye atık su deşarj ettiği tespit edildi.
Eskişehir İl Müdürlüğü ekiplerinin yaptığı incelemede, atık su deşarjının ESKİ'ye ait bir vidanjör tarafından yapıldığı belirlendi. Yetkililer, ESKİ'nin atık suyu yasalara aykırı şekilde ve gerekli önlemleri almadan deşarj ederek çevre kirliliğine neden olduğunu ifade etti.
Çevre Kanunu kapsamında uygulanan 668 bin 677 TL'lik ceza, yasa dışı atık su deşarjının ciddiyetini ve çevre koruma gerekliliğini vurguluyor. Bakanlık, çevre kirliliğine karşı denetimlerini sıklaştıracağını ve benzeri durumlar karşısında gerekli yaptırımları uygulayacağını belirtti.
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.