Eskişehir'de 85 kilometrelik asfalt kaplama çalışması sürüyor
Eskişehir Büyükşehir Belediyesi (EBB), 2025 yılı içinde İnönü, Mihalgazi ve Sarıcakaya ilçelerinde 30 kilometreden fazla yolda iyileştirme çalışmaları gerçekleştirdi. EBB Yol Yapım Bakım ve Onarım Dairesi Başkanlığı'nın açıklamasına göre, toplamda 85 kilometrelik bir asfalt kaplama programı devam ediyor.
Bu kapsamlı çalışmalar, kırsal kesimdeki ulaşımı iyileştirmeyi amaçlıyor. Örneğin, Mahmudiye ilçesine bağlı Fahriye ve Topkaya mahalleleri arasında 7,7 kilometrelik yolun ikinci kat asfalt kaplaması tamamlandı. Tepebaşı ilçesinde ise Kızılcaören, Yakakayı, Gündüzler, Beyazaltın ve Kozlubel mahallelerini birbirine bağlayan 8,8 kilometrelik güzergah asfaltlandı. Benzer çalışmalar Odunpazarı ilçesinde Uluçayır-Yukarı Kalabak arası 7 kilometrelik yolda ve Çamlıca ile Yörükkırka mahalleleri arasında 8 kilometrelik yolda (2 kilometresi devam ediyor) yapıldı.
Eskişehir'in doğu ilçelerinde de önemli projeler yürütülüyor. Mihalıççık ve Beylikova arasında 30 kilometrelik hatta yol genişletme, altyapı iyileştirme ve sıcak asfalt kaplama çalışmaları devam ediyor. Belencilbirt ve Adahisar mahalleleri çevresinde 15 kilometrelik genişletme ve altyapı çalışmaları tamamlandı, 4,5 kilometrelik sıcak asfalt kaplama ihalesi ise başladı. Sivrihisar-Ballıhisar arası 10 kilometrelik yolun altyapı ve asfalt çalışmaları başladı. Alpu ilçesinde Ağaçhisar-Çatacık kavşağı arası 9,5 kilometrelik yol genişletmesi tamamlandı; Çifteler ilçesinde ise 30 kilometrelik yol çalışmasının ilk 1,2 kilometresi tamamlandı. Ayrıca, yaklaşık bin 250 kilometrelik tarla yolunda greyderle yol tesviye ve bakım çalışması yapıldı. EBB ekipleri, ulaşım altyapısının güçlendirilmesinin önemini vurgulayarak, çalışmaların mevsim şartları elverdiği sürece devam edeceğini belirtti.
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.