Gediz'de orman yangını: Hamzabey Mahallesi'ndeki bazı evler tahliye edildi
Kütahya'nın Gediz ilçesine bağlı Yenikent beldesi yakınlarında çıkan orman yangınına müdahale için geniş çaplı bir operasyon başlatıldı. 4 helikopter, 25 arazöz, 15 itfaiye aracı, 3 dozer ve yaklaşık 150 personelden oluşan ekipler, yangının kontrol altına alınması için yoğun çaba sarf ediyor. Kütahya Valiliği'nin aldığı kararla, Hamzabey Mahallesi'nde ormana yakın konumda bulunan evler tahliye edildi.
Yangının yerleşim yerlerine sıçramaması için itfaiye ve orman ekipleri, gece boyunca da söndürme çalışmalarına devam etti. Rüzgarın etkisiyle hızla yayılan yangının kontrol altına alınması için tüm imkanlar seferber edildi. Yetkililer, yangının tamamen söndürülmesi için çalışmaların devam ettiğini ve vatandaşların güvenliğinin sağlanması için gerekli tüm önlemlerin alındığını belirtti.
Kütahya Valisi Musa Işın, yangının saat 12.00 sıralarında Yenikent köyünde bir biçerdöverden çıktığını ve rüzgarın etkisiyle hızla yayıldığını açıkladı. Vali Işın, ekiplerin başarılı müdahalesi sayesinde Hamzabey köyünün yangından kurtarıldığını ve Alikahya köyüne sıçramasının önlenmesi için çalışmaların sürdüğünü ifade etti. Yangının daha fazla yayılmadan söndürülmesi için tüm gayret gösterildiğini vurguladı.
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.