Gölbaşı Belediyesi, 50 Bin Ata Tohumu Fidesini Vatandaşlara Ücretsiz Dağıttı

Gölbaşı Belediyesi, 50 Bin Ata Tohumu Fidesini Vatandaşlara Ücretsiz Dağıttı
Gölbaşı Belediyesi, kendi serasında yetiştirdiği 50 bin ata tohumu fidanını vatandaşlara ücretsiz dağıtarak, şehri yeşillendirmeyi ve sürdürülebilir tarım bilincini artırmayı hedefliyor.

Gölbaşı Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürlüğü serasında yetiştirilen 50 bin ata tohumu fidanı, vatandaşlara ücretsiz olarak dağıtıldı. Belediye Başkanı Yakup Odabaşı'nın da katıldığı dağıtım töreninde, her sette altı domates, iki biber ve iki patlıcan fidesi yer aldı.

Başkan Odabaşı, törende yaptığı konuşmada, ata tohumlarının kültür ve tarımsal mirasın önemli bir parçası olduğunu vurguladı. "Gölbaşı'mızı daha yeşil ve yaşanabilir kılmak için çalışıyoruz," diyen Odabaşı, yerli tohumların yeniden canlandırılmasının ve vatandaşlarla paylaşılmasının hedeflendiğini belirtti. Projenin belediye ve Gölbaşı halkının ortak çabasıyla hayata geçtiğini de sözlerine ekledi.

Odabaşı, vatandaşları fideleri evlerinde, balkonlarında veya bahçelerinde yetiştirmeye davet etti. Bu sayede hem doğal ürün tüketilebileceğini, hem de çocuklara tarım sevgisinin aşılanabileceğini dile getirdi. Ayrıca, yetiştirilen ürünlerden alınacak tohumlarla ata tohumlarına sahip çıkmanın önemini vurgulayarak, daha yeşil ve sağlıklı bir Gölbaşı için birlikte çalışmaya devam edeceklerini ifade etti.

Kaynak:ANKA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.