Hatay'da yangın: Bin 500 ev tahliye edildi
Hatay'ın Antakya ilçesine bağlı Üçgedik, Karaali, Dikmece mahallelerinde çıkan yangın, rüzgarın etkisiyle hızla yayıldı. Kontrol altına alınamayan yangın gece boyunca devam etti ve resmi rakamlara göre bölgede yaklaşık bin 500 evin tahliyesi gerekti. Karaali Mahallesi'ndeki vatandaşlar, zeytinlikleri ve tarlalarının yandığını belirterek yaşadıkları mağduriyeti dile getirdiler.
Yangından etkilenen bir mahalle sakini, ablasının evinin yandığını ve itfaiye ekiplerinin müdahalesinin yetersiz kaldığını belirterek büyük üzüntü yaşadığını ifade etti. Bir diğer vatandaş ise hayvanlarını kurtarmak için mücadele verdiğini, depremden yeni yeni toparlanırken yangının her şeylerini tekrardan yok ettiğini, astım hastası olduğunu ve anne babasını merak ettiğini anlatarak yaşadığı zorlu anları paylaştı. Alazi Mahallesi'nden gelen bir kişi de yangının arasından yürüyerek geçtiklerini ve depremden sonra yeni yeni düzene girmeye başlayan bölgenin tekrar büyük bir felaketle karşı karşıya kaldığını belirtti.
'Zaten herkes depremden çıkmış, daha yeni yeni kendilerine geliyorlardı. Her şey tekrardan bitti' diyen bir yurttaşın sözleri, bölge halkının yaşadığı çifte mağduriyeti gözler önüne serdi. Yangının nedeni henüz açıklanmazken, yetkililerin olayla ilgili soruşturma başlattığı ve bölge halkına destek sağlamak için çalışmalar yürüttüğü bildirildi.
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.