Hatimoğulları: Kayıplar bulunmalı, faili meçhuller açığa çıkarılmalı

Hatimoğulları: Kayıplar bulunmalı, faili meçhuller açığa çıkarılmalı
DEM Parti Eş Genel Başkanı Tülay Hatimoğulları, Diyarbakır'da yaptığı konuşmada faili meçhul cinayetlerin açığa çıkarılması ve kayıpların bulunması çağrısı yaptı.

DEM Parti Eş Genel Başkanı Tülay Hatimoğulları, Diyarbakır’da düzenlenen ‘Kayıplar Haftası’ etkinliğinde önemli açıklamalarda bulundu. Hatimoğulları, faili meçhul cinayetlerin aydınlatılması ve kayıpların bulunması gerektiğini vurguladı. Barış görüşmelerinin devam ettiği bu dönemde, tüm kayıpların bulunması ve faili meçhul cinayetlerin açığa çıkarılması için çağrıda bulundu.

Hatimoğulları, kayıp yakınlarının uzun yıllardır sürdürdüğü adalet mücadelesine dikkat çekti. Bu mücadeleyi, insan hakları, yaşam hakkı ve adalet mücadelesinin önemli bir örneği olarak nitelendirdi. Cumartesi Anneleri’nin öncülüğünde başlayan ve uzun yıllar devam eden bu eylemi, Türkiye ve dünya tarihindeki en uzun eylemlerden biri olarak tanımladı.

Konuşmasında, aydınlar, yazarlar, gazeteciler, devrimciler, sosyalistler ve yurtseverlerin ağır bedeller ödediğinin altını çizen Hatimoğulları, onurlu barış mücadelesinin devam edeceğini belirtti. Resmi bir özür ve devletin tutanaklarına bu özrü kaydetmenin önemini vurguladı. Hatimoğulları, 1990'lı yıllarda yaşanan işkenceler, faili meçhuller ve kayıpların bir daha yaşanmaması için bu mücadeleyi sürdürmeye devam edeceklerini ifade etti.

Kaynak:ANKA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.