Iğdır Üniversitesi Rektörü Gürel, çocukluk öğretmenini ziyaret etti

Iğdır Üniversitesi Rektörü Gürel, çocukluk öğretmenini ziyaret etti
Iğdır Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ekrem Gürel, çocukluk yıllarının geçtiği köy okulunda, ilkokul öğretmeni İsmail Aras ile duygusal bir buluşma yaşadı.

Iğdır Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ekrem Gürel, yıllar önce eğitim gördüğü köy okulunda ilkokul öğretmeni İsmail Aras ile duygusal bir buluşma gerçekleştirdi.

Mayıs 2025'te Cumhurbaşkanı kararnamesiyle Iğdır Üniversitesi Rektörlüğü'ne atanan Prof. Dr. Gürel, Karakoyunlu ilçesine bağlı Kaçardoğanşalı köyüne giderek, çocukluğunun geçtiği sınıfta, öğretmeninin elini öptü ve uzun bir sohbet gerçekleştirdi. Gürel, bu özel buluşmada, "Beni bugünlere getiren kıymetli öğretmenimle yıllar sonra aynı sınıfta bir araya geldiğim için çok mutluyum, çok heyecanlıyım. 50 yıldır her bayramda, her özel günde hocamı arayıp halini hatırını sormayı ihmal etmedim. Kendisine minnettarım." şeklinde duygularını dile getirdi.

Emekli öğretmen İsmail Aras ise öğrencisinin başarısından duyduğu gururu dile getirerek, "Söyleyecek söz bulamıyorum. Öğrencim hem profesör hem de rektör olmuş. Bu benim için büyük bir gurur. Onunla iftihar ediyorum, başarılarının devamını diliyorum." dedi. Köy muhtarı Cevdet Sönmez ve Gürel’in okul arkadaşları Kemal Gürel ile Sunay Dönmez'in de katıldığı ziyarette, hatıra fotoğrafı çekildi.

234763-2.jpg

Kaynak:DHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.