İstanbul Üniversitesi'nde Gezi anması gerginlik yarattı: Gözaltılar oldu

İstanbul Üniversitesi'nde Gezi anması gerginlik yarattı: Gözaltılar oldu
İstanbul Üniversitesi'nde Gezi anması sırasında yaşanan gerginliğin ardından çok sayıda öğrenci gözaltına alındı.

İstanbul Üniversitesi'nde bugün Gezi eylemlerinin 12. yıl dönümü nedeniyle bir anma etkinliği düzenlendi. Edebiyat Fakültesi bahçesinde toplanan öğrenciler, pankartlar açarak "Gezi şehitleri ölümsüzdür" sloganları attılar.

Ancak, anmaya katılan öğrencilerle karşıt görüşlü bir grup öğrenci arasında kısa süreli bir sözlü tartışma yaşandı. Tartışmanın ardından üniversitenin güvenlik görevlileri ve bir emniyet yetkilisi olay yerine geldi. Emniyet yetkilisi, "Beyazıt faşizme mezar olacak" sloganları atan öğrencilerden anmayı sonlandırmalarını istedi ve öğrenciler daha sonra üniversite bahçesinden ayrıldı.

Daha sonra, Vezneciler metro durağına gelen bir grup öğrenci, slogan attıkları gerekçesiyle polis tarafından ablukaya alındı ve çok sayıda öğrenci gözaltına alındı. Gözaltına alınma anlarını kaydeden bir öğrenci de polis müdahalesiyle gözaltına alındı.

Kaynak:ANKA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.