İzmir Gaziemir'de orman yangını: Alevler büyük ölçüde kontrol altında
İzmir'in Gaziemir ilçesinde, Sarnıç Mahallesi'nde 16.45 sıralarında başlayan orman yangınına, İzmir Büyükşehir Belediyesi İtfaiye ekipleri ve Orman Bölge Müdürlüğü ekipleri yoğun bir şekilde müdahale ediyor.
İzmir Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Dairesi Başkanlığı, 4 yüksek tonajlı araç, 4 arazöz ve 18 personel ile yangına müdahale ederken; Orman Bölge Müdürlüğü de 30 arazöz, 3 dozer, 4 su tankeri, 5 helikopter ve 4 uçak ile havadan ve karadan destek sağlıyor. İZSU Genel Müdürlüğü, Park ve Bahçeler Dairesi Başkanlığı ve ilçe belediyelerinin su tankerleri de söndürme çalışmalarına katkıda bulunuyor. Veteriner İşleri Dairesi Başkanlığı'ndan bir hayvan nakil aracı da yangın bölgesinde görev alıyor.
Rüzgarın etkisiyle hızla yayılan alevler, ekiplerin yoğun çalışmaları sonucunda yerleşim yerlerine yakın bölgelerde büyük ölçüde kontrol altına alındı. Yangının tamamen söndürülmesi ve soğutma çalışmalarının başlaması için çalışmalar devam ediyor.
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.