İzmir'de 10 bin kişilik aşure dağıtımı

İzmir'de 10 bin kişilik aşure dağıtımı
İzmir Büyükşehir Belediyesi, Muharrem ayında 10 bin kişilik aşure dağıtımı ve 12 gün boyunca 10 bin kişilik sıcak yemek ulaşımı gerçekleştirdi.

İzmir Büyükşehir Belediyesi, Muharrem ayı dolayısıyla kentin üç farklı noktasında vatandaşlara 10 bin kişilik aşure ikram etti. Konak Atatürk Meydanı, Karşıyaka Vapur İskelesi ve Buca Şirinyer Meydanı'nda düzenlenen dağıtımlarda, İzmir Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Prof. Dr. Pınar Okyay, Sosyal Hizmetler Dairesi Başkanı Ela Hızlı ve Muhtarlık İşleri Dairesi Başkanı Serpil Keskin de hazır bulundu.

Belediyenin aşçılarının özenle hazırladığı ve süslediği aşureler, vatandaşlar tarafından büyük beğeni topladı. Aşure kazanlarında oluşturulan ay yıldızlı Türk bayrağı görüntüsü de vatandaşlar tarafından fotoğraflandı. 12 günlük Yas-ı Matem orucu süresince ise 8 cemevi, 3 Alevi derneği ve 1 kültür merkezine 10 bin kişilik sıcak yemek ulaştırıldı.

İzmir Büyükşehir Belediyesi Aşevleri Şube Müdürlüğü aşçılarından Hüseyin Sönmez, 12 İmamlar orucunda da cemevleri ve derneklere yemek verildiğini belirterek, bu hizmeti yapmaktan duydukları gururu dile getirdi. Sönmez, Muharrem ayının birlik, beraberlik ve hoşgörü getirmesini temenni ederek, İzmir Büyükşehir Belediyesi olarak halkla dayanışmaya devam edeceklerini ifade etti.

Kaynak:ANKA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.