İzmir'de 40 derece sıcaklık: Kordon boş kaldı

İzmir'de 40 derece sıcaklık: Kordon boş kaldı
İzmir'de 40 dereceye ulaşan sıcaklıkta Kordon'un boş kaldığı görüldü.

İzmir'de hava sıcaklıkları mevsim normallerinin üzerinde seyrederken, şehir merkezinde en yüksek sıcaklık 40 dereceye ulaştı. Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nün açıklamasına göre, 19 Temmuz Cumartesi'nden itibaren hava sıcaklıklarının ülke genelinde mevsim normallerinin 5 ila 8 derece üzerine çıkması bekleniyor.

Bunaltıcı sıcak ve yüksek nem oranıyla mücadele eden İzmirliler, şehrin en işlek alanı Kordon'da bile az sayıda insanın olduğunu gözlemledi. Sıcak havada dışarı çıkmak zorunda kalan vatandaşlar, ağaçların gölgesini ve deniz kenarlarını tercih etti. Yetkililer, bunaltıcı sıcakların 25 Temmuz'a kadar süreceğini öngörüyor.

İzmir'de yaşayan 51 yaşındaki Sevilcan Osmanoğlu, "İzmir zaten sıcak bir şehir. Bu sıcaklarda ya yazlığa ya da serin ülkelere kaçmak gerekiyor. Ancak işlerimiz nedeniyle burada kaldığımız için çok zorluk çekiyoruz. Evlerin ve ofislerin içi çok sıcak, kurtuluşumuz bu sahil," dedi. 65 yaşındaki Özcan Uludağ ise, "Hava çok sıcak, ama deniz kenarında biraz esinti var. Güneşten korunmak için şapka takarak balık tutuyoruz," diye konuştu.

244257-2.jpg

Kaynak:DHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.