İzmir'de 'Anneden Evlada Bir Dokunuş' Projesi: Öğrenciler ve Anneler Gönül Sofrasında Buluştu

İzmir'de 'Anneden Evlada Bir Dokunuş' Projesi: Öğrenciler ve Anneler Gönül Sofrasında Buluştu
İzmir'de 'Anneden Evlada Bir Dokunuş' projesi kapsamında düzenlenen etkinlikte, Bakırçay Üniversitesi öğrencileri ve evlatları şehir dışında yaşayan anneler bir araya geldi, hasret giderdiler.

İzmir'in Menemen ilçesinde, 'Anneden Evlada Bir Dokunuş Projesi' kapsamında anlamlı bir etkinlik düzenlendi. Bakırçay Üniversitesi'nde okuyan, ailelerinden uzakta yaşayan öğrenciler ile evlatları şehir dışında olan anneler, Gençlik ve Spor Bakanlığı destekli bir proje ile aynı sofrada buluştular.

Menemenli kadınlar, evlerinde hazırladıkları yemeklerle öğrencilere ikramda bulundular. Öğrenciler ise şarkılar ve şiirlerle annelere teşekkürlerini iletti ve hediyeler sundular. Etkinlikte, hem anne özlemi hem de evlat hasreti bir nebze olsun giderilirken duygu dolu anlar yaşandı. Bakırçay Üniversitesi Medeniyet ve İlim Topluluğu Başkanı Merve Çevik, projenin öğrencilerin kişisel ve sosyal gelişimlerine katkı sağlamayı amaçladığını belirtti ve evlat hasreti çeken ailelere de dokunmayı hedeflediklerini ifade etti.

Etkinliğe katılan anneler, gençleri desteklemekten duydukları mutluluğu dile getirdiler. Ayşe Çevik (62) ve Güzin Öztürk (49) gibi anneler, hazırladıkları yemeklerle öğrencilere sıcak bir ev ortamı sunmanın mutluluğunu yaşadıklarını ve gençlerin başarılarını desteklemeye hazır olduklarını söylediler. Bakırçay Üniversitesi Tarih Bölümü öğrencisi Can Polat Çoban ise etkinliğin şehir dışında eğitim gören öğrencilerin anne şefkatini hissetmelerine olanak sağladığını vurguladı.

3307-2.jpg

Kaynak:DHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.