İzmir'de Büyükşehir Belediyesi ve İZBETON AŞ'ye yönelik operasyon: 109 gözaltı

İzmir'de Büyükşehir Belediyesi ve İZBETON AŞ'ye yönelik operasyon: 109 gözaltı
İzmir'de Büyükşehir Belediyesi ve İZBETON AŞ'ye yönelik operasyonda 109 kişi gözaltına alındı.

İzmir Cumhuriyet Başsavcılığı, İzmir Büyükşehir Belediyesi ve iştiraki İZBETON AŞ hakkında yürütülen soruşturmaya ilişkin bir açıklama yayınladı. Açıklamada, kamu zararına yol açıldığı ve ihalelere fesat karıştırıldığı iddiasıyla 157 şüpheli hakkında gözaltı kararı verildiği duyuruldu. Yetkililer, 109 şüphelinin gözaltına alındığını ve 48 şüphelinin yakalanması için çalışmaların sürdüğünü belirtti.

Başsavcılığın açıklamasına göre, soruşturma; Sayıştay Raporu, Mülkiye Müfettişi Raporu, Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü Denetim Raporu, İzmir Büyükşehir Belediyesi Teftiş Kurulu Başkanlığı İç Denetim Raporu ve Bilirkişi Raporları gibi çok sayıda resmi belgeye dayanıyor. Bu raporlarda; kentsel dönüşüm projelerindeki sözleşmelerde usulsüzlükler nedeniyle kamu zararına yol açıldığı, araç ve iş makinesi kiralama ile asfalt yapım işlerinde ihaleye fesat karıştırıldığı ve 2021-2024 yılları arasında yapılan konaklama, seyahat ve diğer giderlerde usulsüzlükler tespit edildiği belirtiliyor.

Ayrıca, ilgililer tarafından Cumhuriyet Başsavcılığına yapılan suç duyuruları da soruşturmanın temelini oluşturuyor. Başsavcılık, İzmir Büyükşehir Belediyesi ve İZBETON AŞ yetkilileri hakkında soruşturma başlattı ve 157 şüpheli hakkında 01/07/2025 tarihinde gözaltı kararı verdi. Gözaltına alınan şüpheli sayısı 109 iken, kalan 48 şüphelinin yakalanması için çalışmalar devam ediyor. Başsavcılık, soruşturmanın çok yönlü ve titiz bir şekilde yürütüldüğünü vurguladı.

Kaynak:ANKA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.