İzmir'de kızını öldüren anneye 16 yıl 8 ay hapis

İzmir'de kızını öldüren anneye 16 yıl 8 ay hapis
İzmir'de kızını öldüren anne Ayşe Vural, yeniden yargılandı ve 16 yıl 8 ay hapis cezasına çarptırıldı.

İzmir'de 29 yaşındaki kızı Zeynep Vural'ı boğarak öldürmekle suçlanan 61 yaşındaki Ayşe Vural, yeniden yargılandığı davada 16 yıl 8 ay hapis cezasına çarptırıldı. Vural, mahkemede yaptığı savunmada uyuşturucunun hayatlarını alt üst ettiğini, kızının uyuşturucu kullanmadan önce bambaşka biri olduğunu ve yaşadığı acıyı dile getirdi.

Ayşe Vural, 17 Mayıs 2021'de kızını öldürdüğünü belirterek polise teslim olmuştu. Olay yerinde Zeynep Vural'ın cesedi bulunmuş ve ölüm nedeninin boğulma olduğu tespit edilmişti. Daha önceki duruşmada ağırlaştırılmış müebbet hapis cezasına çarptırılan Vural'ın cezası, Yargıtay tarafından bozulmuş ve yeniden yargılama kararı verilmişti. Eşi S.V. ve oğlu Ö.V. ise daha önce beraat etmişti.

Yargıtay 1'inci Ceza Dairesi, Ayşe Vural'ın eylemini haksız tahrik altında işlediğini belirterek, ilk derece mahkemesinin kararını bozmuştu. Bugünkü duruşmada savunmasını yapan Vural, cezaevindeki uyuşturucu ticareti yapan mahkumlarla aynı ortamda bulunmaktan dolayı büyük sıkıntı yaşadığını ifade etti. Mahkeme heyeti, Vural'ı 'kasten öldürme' suçundan 20 yıl hapse mahkum etti, ancak tahrik ve iyi hal indirimleriyle ceza 16 yıl 8 aya düşürüldü.

7789-2.jpg

Kaynak:DHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.