İzmir'de kuraklık alarmı: Gördes Barajı kurudu, Tahtalı kritik eşikte

İzmir'de kuraklık alarmı: Gördes Barajı kurudu, Tahtalı kritik eşikte
İzmir'de kuraklık nedeniyle Gördes Barajı kurudu, Tahtalı Barajı kritik seviyede; İZSU Genel Müdürü Erdoğan, vatandaşlardan su tasarrufu istedi.

İzmir, son yılların en kurak yazını geçirirken, kentin içme suyu kaynakları olan barajlardaki su seviyeleri tehlikeli seviyelere düştü. Gördes Barajı tamamen kurudu, Tahtalı Barajı ise kritik bir noktada bulunuyor. İZSU Genel Müdürü Gürkan Erdoğan, durumun ciddiyetini vurgulayarak vatandaşları suya tasarruflu kullanmaya çağırdı.

İzmir'deki altı büyük barajın su seviyesi, geçen yıla göre yüzde 50'nin üzerinde azaldı. Gördes Barajı'ndan artık su alınamazken, geçen yıl temmuz ayında yüzde 24,33 doluluk oranına sahip olan Tahtalı Barajı'nın doluluk oranı ise yüzde 9,66'ya geriledi. Erdoğan, Tahtalı Barajı'nın da kurumasının İzmir'in içme suyu arzını ciddi şekilde etkileyeceğini belirtti.

Erdoğan, sorunun sadece iklim değişikliğinden değil, aşırı su tüketimi, artan nüfus ve küresel ısınmadan da kaynaklandığını söyledi. Sorunun üstesinden gelmek için yeraltı sularından yararlanmak amacıyla yeni kuyular açıldığını, Aliağa'daki Güzelhisar Barajı'ndan su sağlamak için çalışmalar yapıldığını ve vatandaşlardan yüzde 10'luk bir su tasarrufu sağlamalarını istediğini belirtti. Tasarrruf yeterli olmazsa, vatandaşların hayatını en az etkileyecek şekilde planlı su kesintilerine gidileceğini açıkladı.

Kaynak:ANKA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.