İzmir'de LGS-2025 sınavı başladı: 1 milyon 10 bin 916 öğrenci ter döktü

İzmir'de LGS-2025 sınavı başladı: 1 milyon 10 bin 916 öğrenci ter döktü
İzmir'de 1 milyon 10 bin 916 öğrencinin katıldığı LGS-2025 sınavı başladı; öğrenciler ve veliler heyecanlı bekleyişte.

İzmir'de, Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) tarafından düzenlenen Liselere Geçiş Sistemi (LGS-2025) sınavı için adaylar, sabahın erken saatlerinde sınav merkezlerine ulaştı. Heyecanlı öğrenciler sınıflarda sınav sorularıyla boğuşurken, veliler de okul bahçelerinde çocuklarının sınav sonuçlarını bekleyerek gerilimli anlar yaşadı.

MEB'in açıklamasına göre, bu yıl 1 milyon 10 bin 916 öğrencinin başvurduğu LGS'nin merkezi sınavı başladı. İzmir Konak ilçesindeki Atatürk Lisesi'nde, öğrenciler kimlik ve sınav giriş belgeleriyle sınıflara alındı. Sınavın ilk oturumu saat 09.30'da başlarken, ikinci oturum ise 11.30'da başlayacak. 1 milyon 10 bin 916 öğrenci, geleceklerini belirleyecek bu merkezi sınavda yarışıyor.

Atatürk Lisesi'nde sınava giren 14 yaşındaki Tuğberk Gülümser, sınava çok iyi hazırlandığını belirterek heyecanını dile getirdi. Hedefinin iyi bir lise ve bilgisayar bölümü olduğunu belirten Gülümser, matematik dersinde zorlandığını, ancak fen bilimlerinde başarılı olduğunu ifade etti. Bir veli olan Şebnem Gülümser ise çocuğunun sınav sürecini zorlu, ancak fen bilimlerine iyi hazırlandığını belirterek tüm öğrenciler için hayırlısını diledi.

226190-2.jpg

Kaynak:DHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.