Karabük'te orman yangını sürüyor: CHP'li Akay, hava desteği çağrısı yaptı

Karabük'te orman yangını sürüyor: CHP'li Akay, hava desteği çağrısı yaptı
Karabük'te 30 saati aşkın süredir devam eden orman yangınları için CHP'li Akay, hava desteği artırılması çağrısı yaptı.

Karabük'ün Safranbolu ve Ovacık ilçelerinde 30 saattir devam eden orman yangınları, hala kontrol altına alınamadı. CHP Karabük Milletvekili Cevdet Akay, yangınların kritik bir aşamada olduğunu ve hava desteğinin acilen artırılması gerektiğini belirtti.

Akay, karadan yapılan müdahalelere rağmen alevlerin kontrol altına alınamadığını vurgulayarak, "Karabük’ün dört bir yanı yanıyor! Karabük’ü yalnız bırakmayın… Safranbolu ve Ovacık ilçelerimizdeki yangınlar, karadan yapılan tüm müdahalelere rağmen yaklaşık 30 saattir devam ediyor ve ne yazık ki hâlâ kontrol altına alınabilmiş değil." dedi.

Yangının büyümesini engellemek için uçak ve helikopter desteğinin artırılmasının hayati önem taşıdığını belirten Akay, Tarım ve Orman Bakanlığı'nı tüm imkanları seferber etmeye ve hava desteğini artırmaya çağırdı.

Kaynak:ANKA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.