Karabük'te orman yangınları sürüyor: 1006 kişi tahliye edildi

Karabük'te orman yangınları sürüyor: 1006 kişi tahliye edildi
Karabük'te devam eden orman yangınları nedeniyle 1006 kişi tahliye edildi, 20 ev zarar gördü.

Karabük'ün Ovacık ve Safranbolu ilçelerinde 23 Temmuz'da başlayan orman yangınları nedeniyle 14 köyden 1006 kişi evlerinden tahliye edildi. Yangın söndürme çalışmaları devam ediyor.

22 Temmuz'da saat 16.30'da Karabük-Ankara kara yolunun Burunsuz köyü yakınlarında başlayan yangın ile 23 Temmuz'da saat 14.30'da Safranbolu ilçesi Çavuşlar köyü Mezarlık mevkisinde ve saat 16.30'da Ovacık ilçesi Kışla köyü Merkez Mahallesi Pazar Yeri mevkisinde çıkan yangınlara, helikopterler ve çok sayıda itfaiye ve Orman Bölge Müdürlüğü arazözleri sevk edildi. 14 köy tedbir amaçlı boşaltılırken, Kamış köyünün bir mahallesinde 20 ev ve yapıya yangın zarar verdi.

Burunsuz köyündeki yangın 17 saatlik çalışma sonucu kontrol altına alınırken, Safranbolu ve Ovacık'taki yangınlar devam ediyor. Söndürme çalışmalarında 5 personel dumandan etkilenmesine rağmen, tedavilerinin ardından çalışmalara geri döndü. Ovacık ilçesi Kışla köyünde yangının çıkış saatinde bölgede olduğu belirtilen B.K. (58) gözaltına alındı. Devam eden yangınlara 363 araçla 1386 personel müdahale ediyor.

41623-2.jpg

Kaynak:DHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.