Kırıkkale'de otobüs şoförü, fenalaşan yolcuyu hastaneye ulaştırdı
Kırıkkale'de sabah saatlerinde yaşanan olayda, şehir içi Terminali-Bağlarbaşı Mahallesi seferini yapan bir halk otobüsünde yolculuk eden 69 yaşındaki Mahmut Taşkın fenalaştı. Otobüs şoförü Muhammet Üstüner, ayakta yolculuk yapan Taşkın'ın rahatsızlanması üzerine güzergahını değiştirerek Yüksek İhtisas Hastanesi'ne doğru hareket etti.
Diğer yolcuların yardımıyla Taşkın'a ilk müdahale yapılırken, Üstüner otobüsü hastanenin acil servisine yönlendirdi. Sağlık ekiplerine haber verildi ve Taşkın sedyeyle hastaneye alınarak tedavi altına alındı. Yetkililer, Taşkın'ın sağlık durumunun iyi olduğunu açıkladı.
Olayın otobüsün araç içi kamerasına yansıdığı öğrenildi. Görüntülerde, Taşkın'ın fenalaşarak yere düşmesi, yolcuların müdahalesi ve şoförün hastaneye doğru hızla sürüşü net bir şekilde görüldü. Şoför Muhammet Üstüner, olayla ilgili yaptığı açıklamada, yolcuların uyarısı üzerine hastaneye doğru hızlı bir şekilde hareket ettiğini ve sağlık ekiplerinin müdahalesini sağlamak için otobüsün kornasını kullandığını belirtti. Üstüner, Taşkın'ın kalp krizi geçirmesinden şüphelendiklerini ve yolcunun kusmasının da olduğunu ifade etti.
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.