Kırşehir'de Cesur Kadın Anıtı Açıldı: 'İstanbul Sözleşmesi yaşatır' çağrısı
Kırşehir Belediye Başkanı Selahattin Ekicioğlu, Anneler Günü'nde, erkek şiddetine kurban giden kadınların anısını yaşatmak amacıyla Kuşdilli Mahallesi'nde inşa edilen Cesur Kadın Anıtı'nın açılışını gerçekleştirdi. Açılışa CHP Milletvekili Metin İlhan, CHP İl Başkanı Baran Genç, Merkez İlçe Başkanı Gürkan Yağmur, Kent Konseyi Başkanı Müfit Göçen, CHP Kadın Kolları Başkanlığı, İl Genel Meclisi ve Belediye Meclisi üyeleri ile çok sayıda vatandaş katıldı.
Ekicioğlu, yaptığı konuşmada kadına yönelik şiddetin sadece kadınlara değil, tüm insanlığa karşı işlenen bir suç olduğunu vurguladı. "Kadınlar maalesef ülkemizde ve dünyanın her yerinde güne eksilerek başlıyorlar," diyen Ekicioğlu, şiddetin kadınları hayatlarından, hayallerinden ve sevdiklerinden kopardığını belirtti. Şiddetle mücadele için çok yönlü, planlı ve bütüncül bir yaklaşımın gerekliliğine dikkat çekerek, toplumun tüm kesimlerinin bu mücadeleye ortak edilmesi gerektiğini ifade etti.
Ekicioğlu, konuşmasının devamında İstanbul Sözleşmesi gibi uluslararası sözleşmelerin kazanımlarının yok sayılmaması ve kadınların isteklerinin dikkate alınması gerektiğini söyledi. "'İstanbul Sözleşmesi yaşatır' demeye devam edeceğiz," diyerek sözlerini tamamlayan Ekicioğlu, Mustafa Kemal Atatürk'ün kadın-erkek eşitliği vizyonunu hatırlatarak, yasal düzenlemelerin bu doğrultuda hızlandırılması gerektiğini dile getirdi. Daha sonra, Neşet Ertaş Kültür ve Sanat Merkezi'nde Aile Yaşam Merkezi kursiyerlerinin resim sergisi ile Bilgehan Barlas'ın kişisel resim sergisinin açılışına katıldı.
Kaynak:ANKA
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.