Kocaeli Valisi Aktaş: Derince'deki yangın, yerleşim yerlerine ulaşmadan kontrol altına alındı
Kocaeli'nin Derince ilçesi Yenikent mevkiinde çıkan orman yangını, itfaiye ekiplerinin havadan ve karadan yaptığı yoğun müdahaleyle yerleşim yerlerine sıçramadan kontrol altına alındı. Kocaeli Valisi İlhami Aktaş, yangın söndürme çalışmalarını yerinde takip ettiğini ve çalışmaların devam ettiğini açıkladı. Vali Aktaş, Orman Bölge Müdürlüğü, Hava Üs Komutanlığı ve Büyükşehir Belediyesi'nin iş makineleri ve itfaiye ekipleriyle birlikte yangına müdahale ettiğini belirtti.
AFAD, sağlık ve orman müdürlükleri de yangın bölgesinde çalışmalarını sürdürüyor. Vali Aktaş, olumsuzluk yaşanmaması için yerleşim yerlerine sıçramayı önlemeye ve söndürme çalışmalarına devam edildiğini vurguladı. Ekiplerin yangının kuzey tarafındaki ilerlemesini durdurmak için yoğun çaba sarfettiği belirtildi.
Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Büyükakın da yangınla mücadele çalışmalarının sürdüğünü ve yangının yerleşim yerlerine sıçramasının önlendiğini doğruladı. Büyükakın, ekiplerin kuzey bölgede yangının ilerlemesini durdurmak için çalıştığını ifade etti.
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.