Konya'da 'Orman Dede' Rahim Demirbaş vefat etti: Hatıra ormanı kurulacak
Konya'da 30 yıl önce trafik kazasında kaybettiği oğlu Yahya Demirbaş'ın anısına 27 yıldır 50 binden fazla fidan dikerek orman kuran emekli öğretmen Rahim Demirbaş (85), hayatını kaybetti. "Orman Dede" olarak bilinen Demirbaş, vasiyeti üzerine kurduğu ormanda toprağa verildi. Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, Demirbaş'ın vefatı için taziye mesajı yayınlayarak, onun adına bir hatıra ormanı kurulacağını duyurdu.
Uzun yıllar matematik öğretmenliği yapan ve birçok öğrenci yetiştiren Rahim Demirbaş, emekli olduktan sonra Ereğli ilçesinde bir dershane kurarak yüzlerce öğrenciyi üniversiteye hazırlamıştı. Ekonomik zorluklar nedeniyle dershanesini satmak zorunda kalan Demirbaş, öğretmenlerinin SGK primlerini ödeyemediği için ormanının haczini de öğrencilerinin yardımıyla önlemişti. Demirbaş, 500 dekarlık alana 100'den fazla ağaç türü dikmiş ve 2022 yılında "Sıfır Atık Çevre Kahramanları" ödülünü almıştı.
Zatürre nedeniyle 5,5 ay önce tedavi altına alınan Rahim Demirbaş, yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamadı. Ereğli Ulu Camisi'nde kılınan cenaze namazının ardından, vasiyeti gereği kurduğu ormanda defnedildi. Demirbaş, 2020 yılında sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, vefatında kurduğu ormana defnedilmesini vasiyet etmişti. Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı'nın taziye mesajında, Rahim Demirbaş'ın sadece ağaç dikmediği, acısını ormana çevirdiği ve sevgisini toprağa işlediği belirtilerek, onun adına bir hatıra ormanı kurulacağı müjdesi verildi.
Kaynak:DHA
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.