Malatya'da KESK'ten TÜİK'e tepki: 'Gerçek enflasyonu yansıtmayan rakamlar'

Malatya'da KESK'ten TÜİK'e tepki: 'Gerçek enflasyonu yansıtmayan rakamlar'
Malatya'da KESK, TÜİK'in enflasyon rakamlarının gerçekliği yansıtmadığını belirterek protesto düzenledi.

Kamu Emekçileri Sendikaları Konfederasyonu'na (KESK) bağlı sendikaların Malatya il başkanları ve temsilcileri, Türkiye İstatistik Kurumu'nun (TÜİK) açıkladığı yüzde 16,67'lik altı aylık enflasyon rakamının gerçekliği yansıtmadığını belirterek iktidarı protesto etti. KESK adına açıklama yapan Kazım Hazar, TÜİK'in açıkladığı rakamların gerçek hayattan uzak olduğunu, çarşıda, pazarda ve mutfakta yaşanan zamların bu rakamları yalanladığını söyledi. Hazar, iktidarın istediği rakamların TÜİK tarafından sunulduğunu iddia etti.

Emeksiz Caddesi üst kavşağında yapılan protestoda sendika üyeleri, 'Rakamlar yalan yoksulluk gerçek', 'TUİK yalanı emekçinin düşmanı', 'Sefalete teslim olmayacağız', 'Enflasyon farkını al başına çal', 'İktidara kul sermayeye köle olmayacağız' sloganları attılar. Protestoda, TÜİK'in yaşamın her alanına müdahale ederek emekli ve kamu emekçisinin patronu haline geldiği vurgulandı. Asgari ücretin, emekli aylıklarının ve toplu sözleşmelerin TÜİK rakamlarına göre belirlenmesinin, gerçek enflasyonu yansıtmadığı için yoksulluğu artırdığı belirtildi.

Basın açıklamasında, TÜİK rakamlarının gerçek enflasyonun çok altında kaldığı ve bu durumun işçileri, emekçileri, emeklileri ve asgari ücretlileri daha fazla yoksullaştırdığı ifade edildi. Kazım Hazar, emeğiyle geçinen kimsenin emeğinin karşılığını alamadığını, iktidarın yoksulluğu görmezden geldiğini ve asgari ücret ile emekli aylıklarını yeterince artırmadığını vurguladı. Hazar, altı yüz bin kamu işçisinin altı aydır oyalandığını ve TÜİK'in sahte enflasyon rakamlarının bile altında teklifler sunulduğunu belirtti. KESK'in, kamu emekçilerinin ve emeklilerin haklarını savunmaya devam edeceğini ve insanca yaşanacak bir ücret, güvenceli iş ve güvenli bir gelecek için mücadele etmeye çağırdığını dile getirdi.

Kaynak:ANKA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.