Manavgat'ta kaçan aslan Zeus, Süleyman Kır'a saldırdı
Antalya'nın Manavgat ilçesinde bulunan 'Aslan Diyarı' hayvan parkından kaçan erkek aslan Zeus, 53 yaşındaki Süleyman Kır'a saldırarak ağır yaraladı. Olay, Ilıca Mahallesi D-400 kara yolu kenarındaki parkta, saat 02.00 sıralarında aslanın kafesinden kaçmasıyla başladı.
Saat 05.00 sıralarında, park alanına yaklaşık 1 kilometre uzaklıkta fıstık sulayan Süleyman Kır, aslanın saldırısına uğradı. İhbar üzerine gelen sağlık ekipleri, Kır'ı hastaneye kaldırdı. Jandarma ve polis ekipleri bölgede güvenlik önlemleri alarak, aslanı aramaya başladı.
Zeus'un en son Ilıca ve Kumköy mahalleleri arasında, otellerin arka kısmında görüldüğü belirlendi. Arama çalışmalarında dron da kullanıldı. Yetkililer, Ilıca ve Kumköy mahallelerinde yaşayanları bölgeye yaklaşmamaları konusunda uyardı. Sabah saatlerinde aslanla karşılaşan Faruk Zeybek, aslanı yatar pozisyonda gördüğünü ve çok korktuğunu belirtti. Hayvan parkında yaklaşık 30 aslan bulunduğu öğrenildi.
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.