Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Zeyrek'in sağlık durumu kritik

Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Zeyrek'in sağlık durumu kritik
Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Ferdi Zeyrek'in elektrik çarpması sonucu sağlık durumu kritik, ancak tedaviye olumlu yanıt veriyor.

Manisa Celal Bayar Üniversitesi Hafsa Sultan Hastanesi Başhekimi Prof. Dr. İsmet Topçu, Büyükşehir Belediye Başkanı Ferdi Zeyrek'in sağlık durumu hakkında yeni bir açıklama yaptı. Başkan Zeyrek, oturduğu sitenin havuzunun makine dairesindeki arızayı gidermeye çalışırken elektrik akımına kapılmıştı. Prof. Dr. Topçu, dün gece meydana gelen olayda, başkana önce olay yerinde 112 ekipleri tarafından müdahale edildiğini, yaklaşık 20 dakika süren kalp-akciğer canlandırma (resüsitasyon) uygulandığını ve daha sonra hastaneye getirildiğini belirtti.

Hastanenin acil servisinde yaklaşık 50 dakika süren ileri yaşam desteğinin ardından yanıt alındığını ve hastanın yoğun bakıma alındığını ifade eden Prof. Dr. Topçu, yoğun bakım sürecinin başlangıcında kalp ve akciğer fonksiyonlarının desteklenmesi için EKG cihazına bağlandığını, Şehir Hastanesi'nden de bir cihaz temin edildiğini ve EKG takibiyle iyi yanıt alındığını açıkladı. Ayrıca, ideal çıkış parametreleri açısından, hasta başında kateterizasyon yapılarak müdahale amaçlı replasman diyalizi uygulandığını ve diyaliz ile hastanın bazı parametrelerinde iyileşme sağlandığını kaydetti.

Prof. Dr. Topçu, hastanın genel durumunun kritik olduğunu, ancak kurumda yapılması gereken tüm işlemlerin büyük bir başarıyla uygulandığını vurguladı. Tedavi sürecinde beyin cerrahları, nöroloji, anestezi, yoğun bakım, kardiyoloji ve kalp-damar cerrahlarından oluşan multidisipliner bir ekibin birlikte çalıştığını belirten Prof. Dr. Topçu, hastanın genç olması ve daha önce herhangi bir kardiyak rahatsızlığının olmamasının olumlu etkide bulunduğunu sözlerine ekledi. CHP Manisa İl Başkanı İlksen Özalper ise Başkan Zeyrek'e olan inancını dile getirerek, gelişmeler hakkında tekrar bir araya geleceklerini ifade etti.

15385-2.jpg

Kaynak:DHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.