Manisa'da 2 Bin 770 Çiftçiye 165 Bin Biyoteknik Tuzak Dağıtıldı
Manisa Büyükşehir Belediyesi, sürdürülebilir tarımı desteklemek amacıyla başlattığı "Kanadı Noktalı Sirke Sineğine Karşı Biyoteknik Mücadelenin Yaygınlaştırılması Projesi" kapsamında önemli bir adım attı. Kırsal Hizmetler Dairesi Başkanlığı'nın yürüttüğü proje ile Akhisar, Alaşehir, Demirci, Gördes, Salihli, Sarıgöl, Selendi, Soma, Turgutlu ve Yunusemre ilçelerindeki 2 bin 770 kiraz üreticisine 165 bin biyoteknik tuzak dağıtımı gerçekleştirildi.
Her biri 250 mililitre elma sirkesi içeren 1 litrelik pet şişelerden oluşan bu tuzaklar, zararlı sirke sineklerinin yakalanmasını hedefliyor. Bu yöntem, kimyasal ilaç kullanımını azaltarak ürünlerde ilaç kalıntılarını minimuma indirirken, çevre ve insan sağlığının korunmasına katkıda bulunmayı amaçlıyor. Demirci ilçesinde düzenlenen bir törenle yapılan dağıtımda, Kırsal Hizmetler Dairesi Başkanı Yılmaz Usta, üreticilere biyoteknik mücadele yöntemleri hakkında bilgi verdi ve tuzakları teslim etti.
Demirci Belediye Başkanvekili İsmail Hakkı Gül, CHP Demirci İlçe Başkanı Melih Kuru, Demirci Ziraat Odası Başkanı Mehmet Karakaya, mahalle muhtarları ve üreticilerin de katıldığı törende, Büyükşehir Belediye Başkanı Ferdi Zeyrek'e teşekkürler sunuldu. Demirci İrişler Mahallesi Muhtarı Yaşar Dinçer ve üretici Selami Amuca, tuzakların hem çevreye hem de bütçelerine olumlu katkılar sağlayacağını vurguladılar. Projenin amacı, tarım ilaçlarının olumsuz etkilerini en aza indirmek, gıda güvenliğini artırmak ve çevreyi korumak olduğu gibi, biyoteknik mücadelenin ekonomik bir çözüm sunduğu da belirtildi. Sürdürülebilir tarım ve kalıcı çözümler hedefleniyor.
Kaynak:ANKA
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.