Manisa'da 51 milyon liralık jeneratör yatırımı: Kesintisiz su temini sağlanacak

Manisa'da 51 milyon liralık jeneratör yatırımı: Kesintisiz su temini sağlanacak
Manisa'da 51 milyon TL'lik yatırımla 34 jeneratör hizmete girdi; elektrik kesintilerinde su kesintisi yaşanmayacak.

Manisa Su ve Kanalizasyon İdaresi (MASKİ) Genel Müdürlüğü, 51 milyon liralık yatırımla 34 adet sabit ve mobil jeneratörün hizmete alınmasıyla elektrik kesintilerinden kaynaklanan su kesintilerini önlemeyi hedefliyor. Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Besim Dutlulu'nun talimatlarıyla gerçekleştirilen bu yatırım, olası afet durumlarında vatandaşlara kesintisiz su temini sağlamayı amaçlıyor.

13 seyyar ve 21 sabit jeneratör, Manisa merkez ve Turgutlu, Soma, Gölmarmara ilçelerinde kurularak elektrik kesintileri durumunda bile suyun kesintisiz akışını garanti altına alacak. Mobil jeneratörler ise MASKİ'nin 17 ilçedeki tüm noktalara hızlı ulaşım sağlayarak acil durumlara anında müdahale etmesini mümkün kılacak. Elektrik Makine ve Malzeme İkmal Daire Başkanı Murat Yılmaz, bu yatırımın önemine dikkat çekerek, doğal afetlere karşı kesintisiz su teminini sağlayacağını ve yatırımların devam edeceğini belirtti.

Elektrik, Mekanik Şube Müdürü Gürhan Koçi, seyyar jeneratörlerin zorlu arazi koşullarında bile her noktaya taşınabilir olduğunu ve SCADA sistemiyle uzaktan takip edilebileceğini açıkladı. Başkan Besim Dutlulu ise yatırımın Manisa'da elektrik kesintilerinden kaynaklanan su kesintilerine son vereceğini ve afetlerde kesintisiz hizmet sunmayı sağlayacağını vurguladı. Jeneratörlerin sadece su teminiyle sınırlı kalmayacağını, deprem, yangın gibi afetlerde de elektrik ihtiyacını karşılayacağını ifade eden Dutlulu, tüm çalışma arkadaşlarına teşekkür ederek Manisa için çalışmaya devam edeceklerini dile getirdi.

Kaynak:ANKA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.