Manisa'da Ferdi Zeyrek'in cenazesi binlerce kişi tarafından uğurlandı
Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Ferdi Zeyrek'in cenazesi, belediye önünde düzenlenen törenin ardından Hatuniye Camisi'ne getirildi. Cenaze törenine; Zeyrek'in eşi Nurcan Zeyrek, kızları Nehir Zeyrek ve ikizleri Elif Zeyrek ile Zeynep Zeyrek'in yanı sıra çok sayıda siyasetçi katıldı. CHP Genel Başkanı Özgür Özel, Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, eski CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, DEM Parti Eş Genel Başkanı Tuncer Bakırhan, Anahtar Parti Genel Başkanı Yavuz Ağıralioğlu, AK Parti Merkez Karar ve Yönetim Kurulu Üyesi Hamza Dağ, AK Parti Genel Sekreteri Eyyüp Kadir İnan ve Yol Partisi Grup Başkanı Selçuk Özdağ törende hazır bulundular.
Başkan Zeyrek'in annesi Gülten Zeyrek, sağlık ekiplerinin yardımıyla tekerlekli sandalyede camiye getirildi. İkizler Elif ve Zeynep Zeyrek, tabuta sarılarak gözyaşı döktüler. CHP Genel Başkanı Özgür Özel, Nehir Zeyrek ve diğer aile fertlerini teselli etmeye çalıştı. Hatuniye Camisi'nde Ferdi Zeyrek için helallik alındıktan sonra naaşı, törenle Cumhuriyet Meydanı'na taşındı.
Cumhuriyet Meydanı'nda kılınan cenaze namazının ardından Zeyrek'in naaşı, Şehzadeler ilçesi Çatal Mezarlığı'ndaki aile kabristanına defnedilmek üzere yola koyuldu. Binlerce kişi, cenaze aracının peşinden "En büyük başkan, Ferdi başkan" sloganları atarak ve tekbir getirerek mezarlığa kadar yürüdü. Zeyrek, gözyaşları arasında toprağa verildi. (DHA) Nevra UÇKAÇ-Ersan ERDOĞAN/MANİSA, (DHA)
Kaynak:DHA
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.