Manyas Gölü'nde ölü balıklar: 500 kişiyi etkileyen durum
Balıkesir'in Manyas ilçesinde, Manyas Gölü'ne açılan balıkçıların ağlarına çok sayıda ölü balık takıldı. İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü ekipleri, olay yerine giderek göl suyundan ve ölü balıklardan numuneler alarak inceleme başlattı.
Manyas Gölü'nde yaşanan balık ölümlerini haber alan Kızıksa Su Ürünleri Kooperatifi Başkanı Aytaç Gökkermeyan, olay yerinde yaptığı açıklamada şaşkınlığını dile getirdi. Gökkermeyan, "Balıkçı arkadaşımızın ihbarı üzerine geldiğimizde şok olduk. Kıyı boyunca her yer ölü balıklarla doluydu. Bu gölden 500 kişi ekmek yiyor." dedi.
Gökkermeyan, balık ölümlerinin olası nedenleri hakkında da değerlendirmelerde bulundu. "Bölgemizde çok fazla çeltik ekim alanı ve Bandırma'da çok sayıda fabrika var. Balık ölümlerinin çeltik ilaçları veya fabrika atıklarından kaynaklandığını düşünüyoruz. Ancak kesin neden analiz sonrası belli olacak. 1 günde göldeki balık popülasyonu yok oldu." şeklinde konuştu. Analiz sonuçlarının beklendiği belirtildi.
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.