Marmaris'te Kadın Cinayeti: Ali İhsan Kaya'ya İndirimsiz Ağırlaştırılmış Müebbet
Muğla'nın Marmaris ilçesinde kız arkadaşı İlknur Çetin'i bıçaklayarak öldüren Ali İhsan Kaya'nın ağırlaştırılmış müebbet hapis cezasına çarptırılması kararının gerekçesi açıklandı. Mahkeme gerekçesinde, Kaya'nın daha önce 'Kadına yönelik tehdit ve hakaret' suçlarından yargılandığını, denetimli serbestliktayken yeni bir suç işlediğini ve pişmanlık göstermediğini belirtti.
25 Nisan 2024'te İçmeler Mahallesi'nde meydana gelen olayda, Ali İhsan Kaya ile İlknur Çetin arasında kıskançlık nedeniyle tartışma çıktı. Tartışma sırasında Kaya, Çetin'i bıçakladı. Göğüs, baş ve vücudunun diğer bölgelerine aldığı bıçak darbeleri sonucu ağır yaralanan Çetin, olay yerinde hayatını kaybetti. Olaydan sonra elektrikli bisikletle kaçan Kaya, kısa süre sonra yakalandı. Kaya'nın ifadesinde cinayeti kıskançlıktan işlediğini söylediği ve tutuklandığı öğrenildi. Olayın güvenlik kamerası kayıtlarına da yansıdığı belirtildi.
Muğla Cumhuriyet Başsavcılığı'nın iddianamesinde Kaya'dan 'Kadına karşı tasarlayarak kasten öldürme' suçundan ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası istendi. 8 Ocak 2025'te başlayan yargılama sürecinde, mahkeme heyeti 12 Mart 2025'te sanık Kaya'ya indirimsiz ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası verdi. Kararda, Kaya'nın geçmiş suçları, denetimli serbestlik ihlali, pişmanlık göstermemesi ve olay sonrası kaçma teşebbüsü, indirim uygulanmamasının gerekçeleri olarak gösterildi. Türk Ceza Kanunu'nun 62. maddesi kapsamında cezada indirim için gerekli şartların oluşmadığı da vurgulandı.
Kaynak:DHA
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.