Mersin Büyükşehir Belediyesi'nden Engelliler Haftası Etkinlikleri

Mersin Büyükşehir Belediyesi'nden Engelliler Haftası Etkinlikleri
Mersin Büyükşehir Belediyesi, Engelliler Haftası'nda özel gereksinimli bireylerin yeteneklerini sergileyen ve farkındalık yaratan bir etkinlik düzenledi.

Mersin Büyükşehir Belediyesi, 10-16 Mayıs Engelliler Haftası'nda özel gereksinimli bireylerin sorunlarına dikkat çekmek için Palmcity AVM'de çeşitli etkinlikler düzenledi. Sağlık İşleri Dairesi Başkanlığı'nın organize ettiği etkinlik, Büyükşehir Belediyesi Bandosu'nun performansıyla başladı. Ardından, Zihinsel Yetersiz Çocukları Yetiştirme ve Koruma Vakfı (ZİÇEV) öğrencileri tango gösterileri sergilerken, Lodos Özel Eğitim ve Rehabilitasyon Merkezi öğrencileri ise müzik dinletisi sundu. Büyükşehir Belediyesi Engelsiz Yaşam Merkezi öğrencilerinin step dansları da etkinliğe renk kattı.

Etkinliğin en ilgi çeken bölümü ise "En Özel Gözlerden Mersin" temalı fotoğraf sergisi oldu. Bu sergide, özel bireylerin Mersin'i nasıl gördüklerini yansıtan fotoğraflar yer aldı. Sağlık İşleri Dairesi Başkanı Dr. Hülya Atila, etkinliklerin hafta boyunca devam edeceğini belirterek, çocukların heyecanını ve gösterilerdeki başarılarını vurguladı. Atila, çocukların başlangıçtaki endişelerini ve gösteri sonrası duydukları mutluluğu paylaştı.

Etkinliğe katılan vatandaşlar da memnuniyetlerini dile getirdi. Mustafa Keser, sergideki fotoğrafların bakış açısının farklılığını ve güzelliğini övdü. Edanur Sağlam, Büyükşehir Belediyesi'nin desteğini ve özel çocukların eğitim almasını takdir etti. Hüseyin Doğan, etkinliğin farkındalık yaratmada önemli bir rol oynadığını belirtirken, Adnan Musto da Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer'e teşekkür ederek engelli bireylerin hatırlanmasının önemini vurguladı.

Kaynak:ANKA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.