Mudanya, 19 Mayıs'ı coşkuyla kutladı
Mudanya, 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı'nı gün boyu süren etkinliklerle coşkuyla kutladı. Gençlik Meclisi buluşmaları, konserler ve çeşitli etkinliklerle dolu bir program, gençlerin fikirlerini ve yeteneklerini sergilemelerine olanak sağladı. Mütareke Meydanı, günün merkezi oldu ve birçok etkinliğe ev sahipliği yaptı.
Belediye Başkanı Deniz Dalgıç, etkinliklere katılarak gençlerle bir araya geldi, fikirlerini dinledi ve sorularını yanıtladı. Resmi program kapsamında Atatürk Parkı’ndaki anıta çelenk sunuldu ve ardından kortej eşliğinde Mütareke Meydanı’na yürüyüş gerçekleştirildi. Mudanya Kaymakamı Ayhan Yıldız ve ilçe protokolünün de katıldığı törende gençler gösterilerini sergilediler ve yarışma ödülleri verildi.
"Gençlik Senin, Sen Gençliğinsin" temalı etkinlikler, gençlerin beklentilerini ve geleceğe dair umutlarını dile getirdikleri Gençlik Meclisi buluşmasıyla devam etti. Başkan Dalgıç, gençlere Atatürk'ün sözlerini hatırlatarak, gençliğe güvenin önemini vurguladı ve Mudanya'da gençlerin sesine kulak veren bir yönetim anlayışını benimsediklerini belirtti. Etkinliğe katılan İranlı öğrenci Merzi, Atatürk'ün ilkelerine duyduğu saygıyı dile getirdi. "Sahne Senin" etkinliğinde genç yetenekler performans sergiledi ve "Gençlik Ata’sının İzinde" yürüyüşü Bursa Yelken Spor Kulübü'nün deniz korteji eşliğinde gerçekleşti. 19 Mayıs kutlamaları kapsamında, restorasyonu tamamlanan tarihi bir ahşap konağın açılışı yapıldı ve konağın sanat ve sergi alanı olarak kullanılacağı, yakın zamanda "Cumhuriyet Müzesi" olarak hizmet vereceği duyuruldu. Mudanya Öykü Yarışması ödülleri de takdim edildi.
Kaynak:ANKA
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.