Muğla Büyükşehir Belediyesi 68 milyon TL tasarruf sağladı

Muğla Büyükşehir Belediyesi 68 milyon TL tasarruf sağladı
Muğla Büyükşehir Belediyesi'nin Makine ve İkmal Tesisi'ndeki çalışmalar, yaklaşık 68 milyon TL tasarruf sağladı.

Muğla Büyükşehir Belediyesi, Makine ve İkmal Tesisi'ndeki bakım ve onarım çalışmalarıyla yaklaşık 68 milyon TL tasarruf sağladı. Yıllık 6 bin aracın bakımının yapıldığı tesiste, Büyükşehir Belediyesi ve ilçe belediyelerine ait araçların bakımı, dışarıdan destek almadan gerçekleştiriliyor.

Tesiste 10 araç bakım atölyesi, 1 kaynak atölyesi, 1 akaryakıt dolum tesisi ve 74 personel görev yapıyor. 850 araç ve 105 iş makinesinin bakımı burada yapılıyor; günlük 20-25 aracın periyodik bakımı ve yıllık 6 bin aracın bakım ve onarımı tamamlanıyor. Bu çalışmalar, piyasa değerine göre yaklaşık 68 milyon TL'lik bir tasarruf sağlıyor.

Makine ve İkmal Şube Müdürü Onur Çayan, tesiste ilçe belediyeleriyle yapılan protokolle 133 araç ve iş makinesinin onarımını gerçekleştirdiklerini ve teslim ettiklerini belirtti. Ayrıca, 3 bin 684 metrekare kapalı alan, köprü korkulukları ve çeşitli metal işlerini tamamladıklarını ifade etti. Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Aras ise, bu tesisin dışa bağımlılığı azaltırken önemli bir tasarruf sağladığını vurgulayarak, modern donanımlarla hizmet vermeye devam edeceklerini açıkladı.

Kaynak:ANKA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.