Naip Barajı'nda su seviyesi yüzde 1'in altında: TESKİ'den tasarruf çağrısı

Naip Barajı'nda su seviyesi yüzde 1'in altında: TESKİ'den tasarruf çağrısı
Naip Barajı'ndaki su seviyesi kritik seviyeye düştüğü için TESKİ, Tekirdağ'da su tasarrufu çağrısı yaptı.

Tekirdağ'ın Süleymanpaşa ilçesinin içme suyunu sağlayan Naip Barajı'ndaki su seviyesi, son ölçümlere göre yüzde 1'in altına düştü. Bu durum, ilçenin bazı mahallelerinde su kesintilerine yol açtı.

Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi'ne bağlı Tekirdağ Su ve Kanalizasyon İdaresi (TESKİ), yaşanan kuraklık nedeniyle vatandaşlara su tasarrufu çağrısında bulundu. TESKİ'nin açıklamasında, son yılların en kurak yaz mevsiminin yaşandığı ve aşırı sıcakların su tüketimini artırdığı belirtildi.

Açıklamada, iklim değişikliği ve kuraklık nedeniyle su kaynaklarında ciddi azalmalar yaşandığı, bu nedenle bazı mahallelerde su kesintileri ve basınç düşüklüklerinin yaşanabileceği ifade edildi. TESKİ, suyun yalnızca insani tüketim amaçlı ve tasarruflu kullanılmasının önemine dikkat çekti ve vatandaşların duyarlılığı için teşekkür etti.

43242-2.jpg

Kaynak:DHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.