Orhaneli'nde orman yangını yeniden alevlendi: Harmancık Belediyesi yardım çağrısı yaptı
Bursa'nın Orhaneli ilçesinde dün başlayan ve kısmen kontrol altına alınan orman yangını, dün akşam saatlerinde yeniden alevlendi. Harmancık Belediyesi, yaptığı anonslarla yangının şiddetlendiğini duyurarak, traktör ve su tankeri bulunan vatandaşlardan bölgeye gelmelerini istedi.
İlçedeki çiftçiler, anonsun ardından harekete geçerek traktörlerine bağlı ilaçlama tankerlerini suyla doldurdu ve hızla yangın bölgesine doğru yola koyuldu. Çiftçilerin özverili çalışmaları, yangının daha fazla yayılmasını engellemeye yönelik önemli bir destek sağladı.
Yangınla mücadele çalışmaları devam ederken, yetkililerin bölgeye ek takviyeler gönderdiği ve hava destekli söndürme çalışmalarının da sürdürüldüğü belirtildi. DHA muhabiri Osman Sak ve Aydın Akalın'ın Orhaneli'nden aktardığı bilgilere göre, yangının tamamen kontrol altına alınması için çalışmalar yoğun bir şekilde devam ediyor.
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.