Samsun'da Altınkaya Barajı'nda ağa takılan 350 kilo sazan kurtarıldı
Yayınlanma:
Samsun'da Altınkaya Barajı'nda ağa takılan yüzlerce kilogram balık, jandarma ve tarım ekipleri tarafından kurtarılarak doğal yaşamına geri bırakıldı.
Samsun'un Bafra ilçesinde bulunan Altınkaya Barajı'nda, İl Jandarma Komutanlığı Çevre, Doğa ve Hayvanları Koruma Timi ile Bafra İlçe Tarım Müdürlüğü ekipleri tarafından yaklaşık 350 kilogram sazan, 50 kilogram yayın balığı ve 60 adet ak balık kurtarıldı.
Ekipler, 1500 metre uzunluğundaki bir ağa takılmış halde bulunan bu balıkları tespit etti. Ağa takılan balıklar, jandarma ve tarım ekiplerinin ortak çalışmasıyla kurtarılarak doğal yaşam alanlarına geri bırakıldı.
Kurtarma çalışmaları sonucunda yaklaşık 460 kilogram balık doğal ortamına kavuşturuldu. Yetkililer, benzer olayların önlenmesi için vatandaşları bilinçlendirme çalışmalarına devam edeceklerini belirtti.
Kaynak:DHA
Yerel Haberler
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.