Şavşat Katliamı'nın 46. yılında miting: 'Geçmişin izindeyiz, geleceğin peşindeyiz'

Şavşat Katliamı'nın 46. yılında miting: 'Geçmişin izindeyiz, geleceğin peşindeyiz'
SOL Parti Şavşat İlçe Örgütü, Şavşat Katliamı'nın 46. yıldönümünde 'Geçmişin izindeyiz, geleceğin peşindeyiz' temalı bir miting düzenliyor.

SOL Parti Şavşat İlçe Örgütü, 23 Temmuz 1979'da yaşanan ve 'Şavşat Katliamı' olarak bilinen olayların 46. yıldönümünde bir miting düzenliyor. Miting, 23 Temmuz 2025 Çarşamba günü gerçekleştirilecek ve 'Geçmişin izindeyiz, geleceğin peşindeyiz' temasını taşıyacak.

SOL Parti Şavşat İlçe Başkanı Ebabekir Keskin, yaptığı açıklamada, eşit ve özgür bir ülke için mücadele ederken hayatını kaybeden devrimcileri andıklarını belirtti. Keskin, mitingin doğa, insan ve emek eksenli olacağını vurgulayarak, tüm yurttaşları mitinge katılmaya davet etti. Keskin, ülkedeki ekonomik sorunlara ve çevre sorunlarına dikkat çekerek, tekelci sermayenin saldırılarına karşı çıkılması gerektiğini ifade etti.

Keskin, yeni yasaların tekelci sermayeye hizmet ettiğini belirterek, bu yasaların kabul edilmesi durumunda ülkenin geleceğinin tehlikeye gireceğini söyledi. Mitinge destek için Şavşat'a gelen SOL Parti İzmir Narlıdere İlçe Başkanı Necla Ural da, kötülüklere karşı ses olmak için 23 Temmuz'da Şavşat'tan seslenmek istediklerini belirtti.

Kaynak:ANKA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.