Seferihisar'da 13. Tohum Takas Şenliği: 500 Bin Fide Dağıtılacak

Seferihisar'da 13. Tohum Takas Şenliği: 500 Bin Fide Dağıtılacak
Seferihisar Belediyesi, 17 Mayıs'ta 13. Tohum Takas Şenliği'ni düzenliyor; 500 bin yerel fide dağıtılacak.

Seferihisar Belediyesi, yerli tohumların korunması ve üreticilerle buluşturulması amacıyla geleneksel Tohum Takas Şenliği'nin 13'üncüsünü düzenliyor.

17 Mayıs Cumartesi günü Ürkmez Mahallesi'nde gerçekleştirilecek şenlikte, Can Yücel Tohum Merkezi'nde üretilen 500 bin yerel fide, Türkiye'nin dört bir yanından gelen katılımcılara dağıtılacak. Seferihisar Belediyesi'nin 2011 yılından beri sürdürdüğü bu proje, yerel tohumun sürdürülebilirliğini sağlamayı hedefliyor.

Şenliğe Türkiye genelinden belediyeler davet edildi. Her belediye, kendi ürettiği atalık tohumlarını stantlarında sergileyecek. Seferihisar Belediye Başkanı İsmail Yetişkin, Tasarruf Tedbirleri Genelgesi nedeniyle geçen yıl düzenlenemeyen şenliğin bu yıl büyük bir özveriyle hazırlandığını belirterek, yerli tohum ve tarımsal üretime verdikleri desteği vurguladı. Yetişkin, tüm hemşehrilerini şenliğe davet etti.

Kaynak:ANKA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.