Selçuk Belediyesi'nde Kadına Yönelik Şiddete Karşı Farkındalık Semineri
Selçuk Belediyesi, çalışanlarına yönelik olarak Prof. Dr. Ahmet Taner Kışlalı Toplantı Salonu'nda önemli bir seminer düzenledi. Tire Sosyal Hizmetler Müdürlüğü'nden Sosyal Hizmet Uzmanı Sibel Yılmaz'ın konuşmacı olduğu seminerde, kadına yönelik şiddet ve erken yaşta/zorla evliliklerle mücadele ele alındı. Seminerde, şiddetin farklı türleri, kadınlar ve çocuklar üzerindeki etkileri ve mağdurların başvurabileceği kurumlar detaylı bir şekilde açıklandı.
Sibel Yılmaz, 6284 sayılı kanuna atıfta bulunarak kadına yönelik şiddetin tanımını yaparken, fiziksel, psikolojik, cinsel ve ekonomik şiddetin yanı sıra ısrarlı takip ve siber şiddet gibi türlerine dikkat çekti. Özellikle ısrarlı takip konusunda, yoğun izleme, takip, davetsiz ziyaretler, sürekli mesaj veya çiçek gönderme gibi durumların ısrarlı takip olarak değerlendirilmesi gerektiğini vurguladı. Yılmaz, bu tür davranışların romantizm olarak algılanmasının, kadınların farkında olmadan tehlikeli bir duruma düşmelerine yol açabileceğini belirtti.
Seminerde, şiddetin kadınlar üzerindeki psikolojik etkileri (başarısızlık, suçluluk, yalnızlık, utanma, değersizlik hissi, yeme bozuklukları, madde bağımlılığı vb.) ve üretkenlik azalması gibi sonuçları da ele alındı. Ayrıca, şiddete uğrayan kadınların başvurabileceği kurumlar arasında ŞÖNİM, Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlükleri, Sosyal Hizmet Merkezleri, ALO 183, Cumhuriyet Başsavcılıkları, Aile Mahkemeleri, polis merkezleri, jandarma karakolları ve hastaneler sayıldı. Selçuk Belediyesi Başkan Yardımcısı Bilgi Keskin, seminerin ardından Yılmaz'a teşekkür etti.
Kaynak:ANKA
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.