Seyitgazi yangınında şehit olan AKUT gönüllüsü Alperen Özcan'ın babasının itirazına rağmen göreve gittiği öğrenildi
Eskişehir'in Seyitgazi ilçesinde başlayıp Afyonkarahisar sınırına ulaşan orman yangınında şehit olan Arama Kurtarma Derneği (AKUT) gönüllüsü Alperen Özcan'ın (22) babasının, oğlunun yangın söndürme çalışmalarına katılmasına itiraz ettiği, ancak Özcan'ın ısrarla göreve gittiği öğrenildi.
6 Şubat depremlerinde de görev alan Özcan'ın cenazesi, diğer 4 AKUT gönüllüsüyle birlikte Ahmet Hamdi Akseki Camii'ne getirildi. Alperen Özcan'ın Eskişehir'e hareket edeceği gün babasının trafikte zaman geçirerek oğlunun servise yetişmesini engellemeye çalıştığı, ancak bölgeye giden aracın Özcan'ı beklediği ve aldığı ifade edildi. Özcan'ın kuzeni Hasan Biber, Alperen'in güçlü, cesur ve kendinden emin bir genç olduğunu, hem insanlara hem de hayvanlara yardım etmek için bölgeye gittiğini belirtti. Biber, Alperen'in eğitim hayatına geri dönmeyi düşündüğünü ancak şehit olmasının bu hayalini gerçekleştiremediğini ekledi.
Özcan'ın kuzeni, şehit olan AKUT gönüllüsünün sabah saat 06.00'da annesine 'söndürme çalışmaları olumlu, soğutmaya başladık; eğer rüzgar tersten esmezse, yeniden alevlendirmezse bugün bitirebiliriz' mesajı attığını, öğlen saat 12.00 civarında da annesiyle tekrar görüştüğünü ancak daha sonra iletişim kurulamadığını aktardı. Kahramanmaraş depremine de katılan Özcan'ın daha önce de gönüllü olarak çeşitli yangınlara gittiği, ancak bu son görevinin daha anlamlı olduğunu söyledi. Babasının gitmesine karşı çıktığı, ancak Alperen Özcan'ın ısrarı sonucunda göreve katıldığı bilgisinin, olayı daha da duygu yüklü hale getirdiği belirtiliyor.
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.