Sivas'ta Sağanak Sel Felaketine Neden Oldu
Sivas'ta etkili olan şiddetli sağanak yağış, kent genelinde sel felaketine yol açtı. Merkeze bağlı Yanalak köyünde yaşanan selde, bir köpek sel sularına kapılmaktan son anda kurtarıldı. Köyde akan derenin taşmasıyla oluşan sel suları, bazı evleri su bastı.
Yanalak köyünde sel nedeniyle tarım arazilerinde önemli ölçüde hasar meydana geldi. Benzer bir durum, Sivas merkezine 58 kilometre uzaklıktaki Bedirli köyünde de yaşandı. Bedirli köyünde sel suları, hayvanlarını otlatan bir çobanı ve sürüsünü tehlikeye attı, ancak çoban sürüsünü güvenli bir yere götürmeyi başardı.
Her iki köyde de sel sularının tarım arazilerine verdiği zararlar tespit edildi. Yetkililer, selin yol açtığı hasarın boyutunu belirlemek için çalışmalarını sürdürüyor.
Kaynak:DHA
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.