Tarsus Doğa Parkı'nda yeni doğanlar: Lemur, geyik, zebra ve ayı yavruları parka renk kattı

Tarsus Doğa Parkı'nda yeni doğanlar: Lemur, geyik, zebra ve ayı yavruları parka renk kattı
Tarsus Doğa Parkı'nda lemur, geyik, zebra, tay ve Sivas'tan getirilen 2 ayı yavrusu olmak üzere birçok yeni yavru dünyaya geldi.

Mersin Büyükşehir Belediyesi Veteriner İşleri Dairesi Başkanlığı’na bağlı Tarsus Doğa Parkı, yeni doğan yavrularla daha da büyüdü. Lemur, geyik, zebra ve tay yavrularının yanı sıra, Sivas'tan getirilen 2 ayı yavrusu da parka katıldı. Doğa Parkı, hayvanlara doğal bir yaşam alanı sunarken, ziyaretçilerine de hayvan sevgisini aşılamayı hedefliyor.

Parkta görevli biyolog Yılmaz Ölmez, yaz mevsiminin gelmesiyle birlikte doğumların arttığını ve zebralar, lemurlar ve geyikler başta olmak üzere birçok türde yeni yavruların dünyaya geldiğini belirtti. Kaz, ördek ve sülün gibi kanatlı hayvanların da yeni üyeleri olduğunu, maymun ve primat grubunda ise doğumların beklendiğini ekledi. Ölmez, yavruların bakımının genellikle anneleri tarafından yapıldığını, ancak gerekli durumlarda kendilerinin de devreye girdiğini ve daha önce babun, örümcek maymunu ve sırtlan yavrularını büyüttüklerini söyledi.

Parkta bakımları üstlenilen bir İngiliz atı sürüsünde bir tayın daha dünyaya geldiğini belirten Ölmez, Sivas'tan getirilen 2 ayı yavrusunun da parkta bakımlarının yapıldığını açıkladı. Bu yavruların anneleri vurulmuş ya da terk etmiş ve çoban tarafından bulunmuştu. Yavruların büyük ilgi gördüğünü, özellikle zebra yavrusunun parkın ilk zebra yavrusu olması nedeniyle ziyaretçiler tarafından yoğun ilgi gördüğünü vurguladı. Veteriner hekim Sibel Mazlum ise yavruların sağlık durumlarının iyi olduğunu ve günlük kontrollerinin yapıldığını, birçok yavrunun halen annelerini emdiğini belirtti. Ziyaretçilerin yavrulara yoğun ilgi gösterdiğini, ancak yavruların henüz biraz ürkek olduğunu ve zamanla ortama alışacaklarını ekledi.

Kaynak:ANKA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.