TBMM Zirai Don Komisyonu Kayseri'de: Çiftçilerin sorunları dinlendi

TBMM Zirai Don Komisyonu Kayseri'de: Çiftçilerin sorunları dinlendi
TBMM Zirai Don Komisyonu, Kayseri'nin Yeşilhisar ilçesinde incelemelerde bulunarak çiftçilerin sorunlarını dinledi ve alınacak önlemleri görüştü.

Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Zirai Don Olayını Araştırma Komisyonu üyeleri, Kayseri'nin Yeşilhisar ilçesinde bir değerlendirme toplantısına katıldı. Toplantıda, nisan ayında yaşanan zirai donun etkileri ve alınması gereken önlemler ele alındı.

Komisyon Başkanvekili Bülent Tüfenkçi, komisyonun amacının dondan etkilenen çiftçileri dinleyerek zararları tespit etmek ve benzer afetlerin önlenmesi için yapılması gerekenleri belirlemek olduğunu söyledi. Heyette, AK Parti Adıyaman, Denizli, Adana, Elazığ milletvekilleri ile CHP Niğde, İYİ Parti Ankara ve Saadet Partisi Antalya milletvekilleri yer aldı. AK Parti Kayseri Milletvekili Bayar Özsoy da heyete eşlik etti.

Toplantıda, zirai dondan etkilenen illerde saha çalışmaları yürütüldüğü ve bu çalışmaların Malatya, Adıyaman, Kahramanmaraş, Adana, Mersin, Niğde ve Kayseri'de tamamlanmak üzere olduğu belirtildi. Komisyon üyeleri, üreticilerin, sektör temsilcilerinin ve belediye başkanlarının görüşlerini dinledikten sonra, İl Tarım ve Orman Müdürü Bülent Saklav ve Yeşilhisar Belediye Başkanı Halit Taşyapan ile birlikte Kayadibi Mahallesi'ndeki bir elma bahçesini inceleyerek ilçeden ayrıldı.

Kaynak:DHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.