Tekin: Okul bahçelerimiz yeniden cıvıl cıvıl olacak
Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, Ankara'da Şehit Onur Doğan İlkokulu'nu ziyaret etti ve dönem sonu faaliyet haftası kapsamında öğrencilerin oyunlarına katıldı.
Bakan Tekin, öğrencilerle halat çekme yarışması yaptı ve öğretmenlerle de bir araya gelerek sohbet etti. Tekin, okulların sadece bilgi öğretilen yerler değil, aynı zamanda kültürel değerlerin tanıtıldığı ve geleneksel oyunların oynandığı mekanlar olmasını hedeflediklerini vurguladı.
Dönem sonu faaliyet haftasının önemine değinen Bakan Tekin, okul bahçelerinin çocukların bilgiyi hayata uygulama becerilerini geliştirmelerine ve geleneksel oyunlarla eğlenmelerine olanak sağlaması gerektiğini belirtti. 2023 yazından beri 'okul bahçelerimizi cıvıl cıvıl hale getirme' perspektifiyle çalıştıklarını, karne haftasında çocukların okula gelme isteksizliğini gidermek için bu şenlikleri düzenlediklerini ve tüm okullarda bilgi yarışmaları, münazaralar, sportif yarışmalar ve bilimsel çalışmaların yapıldığını ifade etti.
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.