Yavaş'tan iktidara sert eleştiri: 'Ankara'nın Marcos ailesi yargılanmadan adalet olmaz'
Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, Yenimahalle Belediyesi'nin düzenlediği 'Paylaştıkça Çoğalan Bereket Aşure Lokması' etkinliğinde yaptığı konuşmada, iktidarı sert bir dille eleştirdi. CHP Genel Başkan Yardımcısı Gamze Taşçıer, CHP Ankara Milletvekili Umut Akdoğan ve CHP Ankara İl Başkanı Ümit Erkol'un da katıldığı etkinlikte, Yavaş, özellikle belediye başkanlarına yönelik tutuklamaları ve 'çalıp çalışıyor' söylemini ele aldı.
Yavaş, 2019 yerel seçimlerinden bu yana Ankara'da uyguladıkları belediyecilik anlayışıyla, halkın siyasete olan güvensizliğini azalttıklarını ve halkın desteğini yüzde 60'lara çıkardıklarını belirtti. Ancak, bu başarının iktidarda panik yarattığını ve CHP'li belediye başkanlarının asılsız suçlamalarla tutuklandığını iddia etti. Yavaş, Forex skandalı ve Polatlar gibi olayları örnek göstererek, milyarlarca dolarlık yolsuzluk iddialarının soruşturulmadan belediye başkanlarının tutuklanmasının kabul edilemez olduğunu vurguladı.
Yavaş, iktidar değişikliğinden sonra adaletin herkese eşit şekilde uygulanacağını ve rövanş hukukunun sona ereceğini söyledi. Gamze Taşçıer, Yezid ve İmam Hüseyin geleneklerini karşılaştırarak, adalet ve zulüm arasında bir tercih yapılması gerektiğini belirtti. Umut Akdoğan, Yenimahalle Belediye Başkanı Fethi Yaşar'ın kamu kaynağıyla cemevi yaptırdığını hatırlattı. Ümit Erkol ise, halkın gönlünü kazanmanın yolunun tehdit etmekten geçmediğini ve milletin sandıkta gereken cevabı vereceğini ifade etti.
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.