30 Mart yerel seçimleri öncesi anket şirketleri yapmış oldukları araştırmaların sonuçlarını kamuoyu ile paylaşmaya devam ediyor. Habertürk yazarı Fatih Altaylı bugün köşesinde MAK Danışmanlık'ın hazırladığı son yerel seçim anketini açıkladı. 50 ili kapsayan anketten çarpıcı sonuçlar çıktı.

CHP İÇ ANADOLU'DA GÜÇ KAYBEDİYOR

Anketin sonuçlarına göre; CHP hâlâ kıyı şeridinde etkin ama bu etkinliğinde Ak Parti ile olan fark biraz azalmış. Ancak bazı bölgelerde kemikleşmiş bir durum var. Buna karşılık CHP, İç Anadolu'da ciddi güç kaybetmiş. Doğu ve Güneydoğu'da ise hemen hiç yok.

MHP OYLARINI ARTIRDI

MHP çözüm sürecinden yarar sağlamış ve özellikle İç Anadolu ile Doğu Anadolu'nun batı bölgelerinde ciddi bir artış yakalamış. Keza Ege'de ve Marmara'nın Ege kıyısında MHP güç kazanmaya devam ediyor.

22 İLDE MHP, CHP'Yİ SOLLADI

50 ili kapsayan ankette; Nevşehir, Kilis, Bartın, Kars, kastamonu, Elazığ, Kırıkkale, Yozgat, Uşak, Düzce, Erzincan, Çankırı, Amasya, Karaman, Bayburt, Afyon, Niğde, Tokat, Gümüşhane, Isparta, Iğdır ve Kütahya illerinde MHP'nin CHP'nin önünde yer alması dikkat çekti.

Editör: TE Bilişim