MHP İstanbul İl Başkanı Abdurrahman Başkan, İstanbul adayı Rasim Acar adına açıklama yaparak o günkü ifadeleri için pişman olduğunu söyledi.

Beyaz TV'de Tahir Sarıkaya'nın sunduğu Uyan Türkiyem programına telefonla bağlanan MHP İstanbul İl Başkanı Abdurrahman Başkan, MHP'nin İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Rasim Acar hakkında çıkan 'Gezici' şeklindeki haberlere açıklık getirdi.

Gezi olaylarında 'Biber gazı sıkanların ellerini kır Allahım' şeklinde tweet atan Acar için, 'Gezi'yi iki aşamalı değerlendirmek lazım' diyen Başkan şunları söyledi:

'Gezi'nin ilk üç günü çok masumdu. Benim özel hayatıma karışma ve benim yeşil alanıma karışma ile başlayan çok masum insnaların çok tabi olarak gösterdikleri tepki dönemiydi. Zaten Rasim Bey'in tweetleri de 1 ve 2 Haziran'dır. O alana PKK'lıların ve radikal solcuların gelmesiyle birlikte Gezi'nin seyri değişmiştir. MHP de ülkenin bölünmesine yönelik, tahribatına yönelik hiç bir olaya, kendi partisi için menfaat sağlayacağını bilse bile destek olmaz. Çünkü bizim için en önemli şey Türkiye'dir.'

Bu sözler üzerine Sarıkaya, Abdurrahman Başkan'ın Rasim Acar'ın 'Gezici' olup olmadığına dair net bir yanıt vermesini istedi.

'ACAR'A GEZİCİ DEMEK İNSAFLA BAĞDAŞMIYOR'

Başkan da, 'Bu doğru değildir. MHP Gezi'ye destek olmamıştır. Rasim Acar'a da 'Gezici' demek insafla bağdaşmamaktadır' şeklinde konuştu.

Bunun üzerine Tahir Sarıkaya, Acar'ın, '1 Haziran İstinyede yurdum insanı halk toplanmış, tencere tava çalıyor. Eyleme devam' şeklindeki bu açıklamasının MHP'nin politikasına ters olup olmadığını sordu.

'1 Haziran Gezi olaylarının ilk başladığı tarih. 3 Haziran'dan itibaren ne MHP ne de Rasim Bey vardır' ifadelerini kullanan Başkan, 'MHP ülkesi için Gezi'de çok net bir tutum almıştır. Bu ülkeyi bölmek isteyen PKK'lılarla, radikal gruplarla, bez parçalarını asmış olanlarla bir arada olmayacağını belirterek Gezi'nin başka bir provokasyona gittiğini düşünürek ayrılmıştır. Rasim Bey'e bunları söylemek insafla bağdaşmamaktadır. Rasim Bey vatanını, milletini seven son derece düzgün bir arkadaşımızdır' diye konuştu.

Sarıkaya'nın, 'Rasim Acar pişman mıdır yine de yazdığı tweetler için?' sorusuna ise MHP'li Başkan, 'Tabiki yanlış anlaşılmaları varsa mutlaka kendisinin pişmanlığı vardır' yanıtını verdi.

HABERİN VİDEOSUNU İZLEMEK İÇİN TIKLA

OSMAN DURMUŞ'A ADAYLIK TEKLİFİ GÖTÜRÜLMEDİ'

MHP İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adaylığı için ismi geçen Sağlık Eski Bakanı Osman Durmuş hakkında da konuşan Abdurrahman Başkan, 'Osman Durmuş'a ne ben böyle bir teklif götürdüm ne de benim önüme Osman Durmuş sunulmuştur. Osman Durmuş bizim çok sevdiğimiz, bakanlığı döneminde çok başarılı işler yapmış bir isimdir. Durmuş'a herhangi bir adaylık teklifi götürülmedi' ifadelerini kullandı

Editör: TE Bilişim