ADANALILAR ÇOK TEPKİLİ

 

“Kahvecizâde”nin 100 gramlık kahvelerinin bir yüzünde Başbakan’ın, öbür yüzünde Abdullah Torun’un resimleri yapıştırılmış paketleri, Adanalılara alenen dağıtıldığı hakkındaki tepkiler giderek büyümektedir.

Genç kızların kahve paketlerini ev ev dağıtmakta olduklarını, kahve paketlerini evlerde dağıtırken ev halkına, seçim va’adlerinde bulunduklarını Adanalılar öfkeyle anlatıyorlar. Kahve dağıtan ekiplere:

“Bu yaptıklarının seçim rüşveti olduğunu, rüşvetin ise Dinimizce haram edildiğini söyleyen Adanalılara karşı, kahve dağıtan kişilerin yaptıkları yasa dışı işi savunmaları, aralarında ciddi tartışmalara yol açmaya başladığı kaygıyla gözlenmektedir.

Genç kızların çifter çifter sokak sokak, evleri gezdikleri, her eve AKP’li Büyük Şehir Belediye Başkan adayı Abdullah Torun ile Başbakan’ın resimleri yapıştırılmış Kahvecizâde kahvesi dağıttıkları, bu durumun Adanalıların şiddetli tepkisine sebep olduğu bildirilmektedir. Adanalılar, bu tepkilerin infiale dönüşmesi halinde, bu duruma çözüm üretmeyerek, göz ardı edecek olan kolluk güçlerinin, YSK’ yetkililerinin, Cumhuriyet savcıları, il yöneticilerinin sorumlu olacaklarının kaçınılmaz olduğunu söylüyorlar. Henüz müessif bir olay çıkmadan lutfen önlem alınmalıdır.

“Adana’da alenen, güpe gündüz yapılan seçim kahvesi dağıtma işini, Cumhuriyet savcıları, Yüksek Seçim Kurulu yetkilileri, güvenlik güçleri, -kolluk güçleri- görmüyorlar mı?” diye soran Adanalılar, birçok caddede, bulvarda bu işin günlerden beri arabalarla yapılmakta olduğunu açıklıyorlar. Adanalı Yurttaşlarımız Cumhuriyet Savcılarını, Yüksek Seçim Kurulu yetkililerini, kolluk güçlerini göreve davet ediyorlar: “Yüksek seçim Kurulu, Cumhuriyet savcıları, kolluk güçleri, seçim kahvesi dağıtan ve dağıttıranlar hakkında niçin yasal işlem başlatmıyorlar?” diye tepkilerini ortaya koymaktadırlar:

“Adanalılar, ev ev dolaşılarak seçim kahvesi dağıtanlar ve dağıttıranlar hakkında yetkililerin neden suskun kaldıklarını, yasal işlemleri niçin başlatmadıklarını da sorgulamakta, bu suskunluğa karşı şiddetli tepki göstermekte oldukları görülüyor.”

Adanalı Yurttaşlarımızla yaptığımız görüşmelerde, seçim kahvesi dağıttığı iddia edilen AKP’lilere sert müdahalelerin olduğu, birçok yerde tepkilerini ortaya koyduklarını, yapmış oldukları işin yasa dışı ve suç olduğunu, Dinimizce de şiddetle haram edildiğini, bunun MİLLİ İRADE GASPI olduğunu açıkladıklarını, çok yerde sert tartışmaların yaşandığını açıklamaktaydılar.

Adanalılar, Devletin kolluk güçleri, resmi görevlileri, Yüksek Seçim Kurulu, Cumhuriyet savcıları, Yargı mensuplarının bu yapılanlara karşı sessiz kalmalarına tepki göstermekte, yetkilileri, henüz müessif bir olay vuku bulmadan bir an önce tedbir almaya çağırmaktadırlar.

 

 

Editör: TE Bilişim