TBMM Baskanvekili ve MHP İstanbul Milletvekili Meral Akşener, yerel seçim çalışmaları için geldiği Şile'de, partisinin belediye başkan adayı Erol Çelebi için oy istedi.

Akşener dün ilk durağı olan Bıçkıdere'de, çevre köylerden gelenlerin de katıldığı toplantıda, köyün adının Artvin'den geldiğini öğrendi. Akşener,"Ne güzel, benim kayınvalidem de oradan. Ben 34 yıldır kaynanası ile oturan bir gelinim. İşin siyasi yönü  bir tarafa eğer burada Başkan adayımız Erol Çelebi'ye yeteri kadar oy çıkmazsa kapınıza gelirim. Gelininizden razı olunuz. Bakın kayınvalidem  'ben gelinimden razıyım siz de ondan razı olun' der. Haydi bakalım" diyerek destek istedi. Akşener,  "Hanımlar iş size düşüyor. Bakın Erol Çelebi yanımda ben yanındayım onun her zaman. Hadi siz de yanında olun bakalım" dedi.        

ÖNCE VİCDAN GEREKİYOR

  "Türkiye karıştı. Bakın 3 yerde 3 cenaze kalktı. Birisi 15 yaşında birisi 22 yaşında, birisi 30 yaşında" diyen Akşener, şöyle konuştu:

"'15 yaşında ölen genç de benim, 22 yaşında ölen genç de benim, 30 yaşında kalp krizi geçiren genç poliste benim' denilebilseydi eğer, Türkiye'de iki gün Okmeydanı'nda her yer yakıp yıkılmazdı. Önce vicdan gerekiyor. Önce sağduyulu bir ses gerekiyor. Berkin Elvan da bizim Burak Karaman da bizim Polis Ahmet de bizim. Allah rızası için kavga çıkartmayın, mezhep ve ırk ayrılıkları ile ilgili de insanlarımızı karşı karşıya getirmeyin. Biz hepimiz Türk Milletiyiz.

Sayın Başbakan ne dedi? Döndü Berkin'in anasına. Başbakan bu misketleri neden bıraktığını diline doladı Bilye deriz, misket deriz yahu acılı anne 3 adet misket bırakmış. Bu çocuğun daha misket oynayacak yaşta bir sabi olduğunu anlatmak istiyorlar.

Akşener buradaki konuşmasının ardından bazı çevre köyleri de ziyaret etti, ikram edilen köy böreğinden yedi. Adayları Erol Çelebi'ye kadınlardan gelen istekleri aktaran Akşener,  kadınların  el işi göz nuru ürünlerin pazarlanması noktasında gerekenin yapılmasını istedi. Akşener, "İstanbul'un bütün ilçelerinde belediyelerin sizin vergilerinizle olan bütçeleri,  yönetip yatırım yapmaya, iyi hizmete yeter ama bir şartla 'hiçbir zaman çalmayacaksın, çaldırmayacaksın, yemeyeceksin ve yedirmeyeceksin" dedi.

Editör: TE Bilişim