habererk genel yayın yönetmeni İsmail Türk'ün de Türk dünyası ilişkilerimizi geliştirmek üzere kurucularından olan Uluslararası Yerel Yönetimler İşbirliği Derneği önümüzdeki zaman dilkiminde bir çok projeye imza atacağıda bildirildi.

 

 

Kardeş Şehir Nookat

Kırgızistan’ın Nookat ilçesiyle kardeş şehir olmak için bir araya gelindi. Şehrül Emin’den şehrin fahri anahtarı Nookat ilçesi Belediye Başkanı Omurbek Jorobaeviç Turgunbaev’e verildi. Kısa bir ibadethaneler turundan sonra akşam yemeğinde tekrar bir araya gelindi. Burada meclis üyelerimizle birlikte kardeşlik duyguları pekiştirildi.

Alaşehir Belediye Başkanı Dr. Gökhan Karaçoban; “Rahmetli Alparslan Türkeş Türk İslam Birliği ülküsünü canı pahasına ortaya koyan çok mübarek ve muhterem bir insandır. Hayatı boyunca İslam’ın Türk Milleti için, Türk Milleti’nin de İslam için önemini her vesileyle ortaya koymuş, Türk medeniyetinde ve Türk Milleti’nin yükselişinde İslamî değerlerin önemini hep vurgulamıştır. Bizde bu felsefi düşünceyle ziyaretinizden ve böylesi hayırlı bir adımın atılmasından mutluluk duymaktayız. Bugün burada cennet mekan Başbuğ Alpaslan Türkeş’in sentezini yerini getirmek bizlere nasip olmuştur. İnşallah bu dostluk ebediyete kadar sürecektir.” dedi. 
Nookat Belediye Başkanı Omurbek Jorobaeviç Turgunbaev; “ 236.000 nüfuslu ilçemizin belediye başkanlığını yapmaktayım. İlçemin gelir kaynağı tarıma dayalı elmacılık,kiraz,kestanedir. Sizin ilçenizde olduğu gibi bizlerin herhangi bir yaş meyve sebze işletmesi yoktur. Bizler işadamlarınızın ilçemizde yapacakları yatırımlara destek vermek için buradayız. Sizlerle kardeş şehir olmaktan büyük onur duyuyoruz.” dedi.

 

 

 

Editör: TE Bilişim